Arvate, et oskate hambaid pesta – lugege, mida teevad ka usinad hambapesijad valesti

PM Tervis
Copy
Vaatamata õpetustele peseb enamik inimesi hambaid lihtsalt valesti ja jätab puhastamata selle koha, mis vajaks puhtaks nühkimist ennekõike.
Vaatamata õpetustele peseb enamik inimesi hambaid lihtsalt valesti ja jätab puhastamata selle koha, mis vajaks puhtaks nühkimist ennekõike. Foto: Unsplash / Diana Polekhina

Korralik hambapesu ei ole ainult suu tervise küsimus, vaid võib vähendada ka krooniliste haiguste riski. Hoolimata sellest, et enamik meist on harjutanud hambaid pesema juba varasest east alates, näitavad uuringud, et suur osa inimestest ei tee seda õigesti. Tavaliselt jääb just see osa suuõõnest korralikult puhastamata ning tegemist pole ei keelega ega hambavahedega!

Rootsis tehtud uuringus selgus, et vaid üks kümnest inimesest rakendab parimat hambapesu tehnikat. Ühendkuningriigi tervisekindlustusfirma Bupa uuring, milles osales 2000 inimest, leidis, et peaaegu pool vastanutest ei teadnud, kuidas hambaid õigesti pesta.
Josefine Hirschfeld, hammaste taastusravi spetsialist ja dotsent Birminghami ülikoolist Ühendkuningriigis sõnab: «Enamik inimesi, keda ei ole ametlikult juhendanud hambaarst või hügienist, rakendab pesemistehnikat valesti. Minu kogemuse põhjal kehtib see enamiku riikide elanikkonna kohta.»

See ei pruugi olla üllatav, arvestades erinevate ja mõnikord vastuoluliste soovituste rohkust selle kohta, kuidas hambaid peaks pesema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles