Grippi haigestumine näitab tõusutrendi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ehkki grippi haigestumuse intensiivsust Eestis saab hinnata veel madalaks ning gripiviiruse levikut piiratuks, on haigestumus alustanud tõusutrendi.

Eelmisel nädalal pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu 2794 inimest, teatab terviseamet.

Arstide poole pöördunute arv püsib stabiilselt madalal tasemel – nädalaga registreeriti 92 gripitaolist haigusjuhtu.

Grippi haigestumuse intensiivsust saab hinnata veel madalaks ning gripiviiruse levikut piiratuks, kuid haigestumus on alustanud tõusutrendi.

Etioloogilise struktuuri arvestuste põhjal saab öelda, et gripitaolised haigused moodustasid kõikidest ülemiste hingamisteede viirusnakkustest 20 protsenti.

Laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal neli A gripiviirust. Täiendavalt läbiviidud A gripiviiruse alatüüpeerimine näitas, et Eestis ringleb A gripiviiruse alatüüp p(H1N1)2009.

Grippi haigestumine Euroopas

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hindasid gripi intensiivsust keskmiseks Bulgaaria, Kreeka, Portugal ja Hispaania. Ülejäänud riigid raporteerisid madalast  grippi haigestumise intensiivsusest.

Vaatamata sellele, et gripiviiruse püsivat levikut ei ole veel täheldatud, on hooaja algusest ehk oktoobrikuust alates hospitaliseeritud kümme patsienti, neist kolm – vanusrühmas 0-4, viis vanusrühmas 15-64 ja kaks vanemaealiste vanusrühmas.

Sellest lähtuvalt tuleks riskirühmadesse kuuluvate patsientide gripivastase vaktsineerimise vajadusesse suhtuda täie tõsidusega. Juba haigestunud inimesed peaksid jääma koju, sest haige inimene on nakkusohtlik kuni seitse päeva. Nakkuse leviku tõkestamiseks tuleb aevastades ja köhides katta suu.

Nakkusest hoidumiseks on soovitatav tihti käsi pesta ja võimalusel rahvarohkeid kohti vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles