Eestlased löövad soomlastelt ilukirurgia kliendid üle

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilukirurgial võib olla tõsiseid tagajärgi.
Ilukirurgial võib olla tõsiseid tagajärgi. Foto: SCANPIX

Soomes ei peeta ilukirurgiat enam heaks äriks, sest teenuse kallinemine on suunanud kliendid odavama hinnatasemega Eesti ilukirurgide juurde. 

Suurimad ilukirurgia teenuse pakkujad said Soomes 2014. aastal kahjumit või tulid välja nulli piiril, vaid üksikutel läks hästi, vahendab Terviseuudised Soome väljaannet Kauppalehti

«Üllatusin nende firmade tulemusi vaadates. Olin mõelnud, et ilukirurgia on hea äri, aga numbrite valguses see nii ei ole,» ütles Kauppalehti analüütik Ari Rajala. 

2013. aastast kallines Soomes esteetiline kirurgia – teenustele lisati käibemaks. Maksustamine kasvatas ilukirurgia hinnaerinevused Soome ja Eesti vahel suuremaks. Majanduslanguse tingimustes eelistavad paljud soomlased reisida oma väljanägemist parandama hoopis üle lahe. Soome kirurgidele jäävad varakamad kliendid või Eestis ebaõnnestunud lõikuste parandustööd.

Maksuamet täiendas ilukirurgia maksustamist 2015. aasta mais. Uute suuniste järgi käibemaksu ei lisata, kui teenus on Kela-hüvitatav või ravimiteaduse suunitlusega. Kuid eriliste täitesüstimiste, nagu täiteaine- ja botoxisüstid, samuti erinevate koorimistehnikate pakkumine on endiselt käibemaksustatud.

Loe artiklit täismahus portaalist terviseuudised.ee. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles