Haigekassa saadab saarerahva mandrile ravile

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst.
Arst. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuressaare haigla esindajad nõustuvad Eesti arstide liiduga, kelle hinnangul viib haigekassa koostatud põhimõtete rakendamine eriarstiabi patsientidest kaugemale ja vähendab selle kättesaadavust.

Arstide liit peab oma avalduses silmas eriarstiabi geograafilise kättesaadavuse põhimõtteid, mille koostanud haigekassa hinnangul ei ole eriarstiabi osutamine maakonnahaiglates haiglahoonete, aparatuuri ja personaliressursi kasutamise seisukohalt optimaalne ning suur osa erialasid tuleks koondada ainult kahte või nelja kohta Eestis, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.  

«Nende põhimõtete rakendamisega kaotaks kogu Eesti maakonnahaiglad, meie omast rääkimata,» ütles SA Kuressaare Haigla juhatuse liige, ravijuht Marje Nelis. Ta tõdes, et arstid leiavad alati tööd, olgu Eestis või Soomes, aga patsientidest on kahju. «Inimesed kaotavad juba rahaliselt, kui peavad mandrile arsti juurde sõitma.»

Ka Kuressaare Haigla nõukogu esimees Reet Tuisk toetas arstide liidu seisukohta ja nentis, et nn geograafilise kättesaadavuse printsiip ainult vähendaks arstiabi kättesaadavust.

Loe artiklit täismahust ajalehest Saarte Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles