ERR.ee: vähihaiged seisavad kiiritusravi järjekorras

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti vähihaiged saavad lähikuudel ravi Tallinnas Hiiu haigla kiiritusravi osakonnas..
Lõuna-Eesti vähihaiged saavad lähikuudel ravi Tallinnas Hiiu haigla kiiritusravi osakonnas.. Foto: Marina Puškar.

Vähiravis olulise kiiritusravi kättesaadavus on Eestis kolm korda vajadusest väiksem ning ravijärjekorrad on viis nädalat pikad.


Lõuna-Eesti patsiendid peavad ravi saamiseks sõitma pealinna, sest Tartu Ülikooli kliinikumi ainus aparaat lakkas töötamast. Olukorra leevendamiseks töötavad regionaalhaigla onkoloogiakeskuses kaks aparaati 12 tundi ööpäevas, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Et järjekorrad ei kahjustaks ravitulemusi, vajaks Eesti vähemalt kuut aparaati praeguse kahe asemel. Ja patsienti ei huvita, millisest anumast tuleb raha nende ostmiseks - kas Euroopa eeskujul riiklikust vähiprogrammist või haigekassa eelarvest. Tekkinud olukord näitab, et Eestis ei tule esialgu veel kusagilt.

«Kui te mäletate üleeilseid lehtede esikülgi, kus kiideldi, et Eesti tervishoid on maailma kõige ökonoomsem, siis see ongi üks ökonoomsuse näide, et me oleme nii ökonoomsed, et meil ei ole mingeid reserve ja seetõttu patsiendid kannatavad,» rääkis Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige Margus Ulst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles