Sõbraga koos treenimine põletab rohkem kaloreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbraga koos sportimine põletab rohkem kaloreid ja ka treening tundub kergemana
Sõbraga koos sportimine põletab rohkem kaloreid ja ka treening tundub kergemana Foto: SCANPIX

Kaaslasega koos treenimine põletab rohkem kaloreid ning füüsiline pingutus ei tundu kahekesi nii raskena kui üksinda sportides, selgus Suurbritannias läbi viidud uuringust.

Lisaks sellele, et kaaslasega koos treenimine on lõbusam ja kergem, on ka energiakulutus kahekesi sportides uuringu järgi suurem, kirjutas Iltalehti.

Briti uuringus osales 3000 naist. Neist 60 protsenti tunnistas, et treeningusse oli kergem minna, kui sõber kaasa tuli.

Sõbraga koos treenimine mõjutas ka soorituse intensiivsust. Rohkem kui pooled naised tunnistasid, et kaaslase juuresolek innustas neid intensiivsemalt ja suurema koormusega treenima.

Üheskoos treenimisel oli veel üks pluss: uuringus osalejate hinnangul tugevdas see vastastikust sõprust.

«Pika tööpäeva järel on motivatsioon end veel spordiklubisse liigutama minna nullilähedane. Paljud veedaksid õhtu meelsamini teleri ees sohval pikutades, mitte jõusaali minnes. Sõbrapoolne kannustamine siiski motiveerib inimest sohvalt tõusma,» nentis uurija Sian Lewis.

Sõbraga koos tehtud treeningut kogetakse sageli hoopis lõõgastavana ja füüsiline koormus ei tundu nii raskena kui üksinda trenni tehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles