Kuidas põletada rohkem kaloreid?

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad kaalust alla võtta, on treening loomulikult hädavajalik. Kuid palju sõltub ka sellest, kuidas ja millal sa treenid – Shape.com toob välja mõned nipid, kuidas saad märksa rohkem kaloreid põletada.

Ärka koos päikesega

Treeningute sättimine hommikule võib tähendada küll seda, et esialgu lähed sa äratuskella peale tohutult närvi, kuid siin on sulle üks suur boonus: hommikune treening põletab rohkem kaloreid! Nüüd, kui päike tõuseb oluliselt varem, pole enam nii raske varakult voodist välja saada kui talvel. Uuringud näitavad, et inimesed, kes treenivad ennelõunal, on tublimad töötajad - üks asi on see, et hommikune treening annab positiivse laengu ja rohkem energiat, teiseks võib põhjuseks olla ka see, et nad ei kiirusta tööpäeva lõpus trenni, vaid saavad rahulikult kõik asjad lõpuni teha. Hommikuse trenniharjumuse juurutamine võid aidata sul ka järjepidevam olla, sest siin ei teki selliseid vabandusi nagu «tööl läks kaua» ja «täna ei jõua». See aitab aga omakorda efektiivsemalt kaalu langetada.

Lisa tempot

Jooksmine aitab sind kindlasti rohkem kui jalutamine, põletades rohkem kaloreid, kuid ka siis, kui sa juba käid jooksmas, tasub lisada veidi tempot. Samuti ei tasu terve treeningu ajal vaid ühes tempos püsida – lisa sprindiintervalle ja põletad veelgi rohkem kaloreid. Samuti on tõestatud, et selline treening aitab lahti saada põikpäisest kõhurasvast. Kui liigutad jooksu ajal ka käsi, põletad aga veel 15 protsendi võrra rohkem kaloreid.

Tee jõutrenni

Lihased põletavad rohkem kaloreid kui rasv, nii et mida rohkem lihasmassi, seda rohkem aitab see sinu kaalulangetusele kaasa. Lisaks jõusaalile saad nii mõndagi ära teha ka kodus – tee kodus näiteks kätekõverdusi, kükke ja väljaastekükke ning vali toidupoes käru asemel alati korv. Kasuta lifti asemel alati treppi ja proovi istuda tooli asemel trennipallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles