Lugeja küsib, asjatundja vastab: kogu tõde vererõhust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe lugejate vererõhu-teemalistele küsimustele vastas PERHi kardioloogiakeskuse teadusjuht doktor Margus Viigimaa.
Postimehe lugejate vererõhu-teemalistele küsimustele vastas PERHi kardioloogiakeskuse teadusjuht doktor Margus Viigimaa. Foto: Toomas Tatar

Vererõhuga on Eestis kimpus paljud – kellel on see liiga madal, kellel liiga kõrge. Kui usaldusväärsed on vererõhuaparaadid ja mida teha valge kitli sündroomi puhul? Neile ja paljudele teistele lugejate küsimustele vastas kardioloog Margus Viigimaa.

Palun seletage 40-aastasele mehele, mis on vererõhk ja mida see näitab. Kõik muudkui räägivad vererõhust, aga ma pole kunagi saanud arusaadavat vastust sellele lihtsale küsimusele.

Vererõhk on suletud veresoonte süsteemis olev hüdrostaatiline rõhk, mis võimaldab verel varustada hapnikuga aju, südant, neere ja teisi organeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles