Ühistranspordi kasutajad on füüsiliselt aktiivsemad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisekõnd.
Tervisekõnd. Foto: Caro / Bastian
Kanada uurijad leidsid, et auto asemel ühistranspordiga liiklevad inimesed täitsid suurema tõenäosusega soovituslikke füüsilise aktiivsuse norme.

Uuringus osales 18 326 Atlantas elavat inimest, kes pidasid kahe järjestikuse päeva jooksul päevikut, kuhu märkisid üles, kuidas nad selle aja jooksul liiklesid, kirjutab Healthday.

Füüsilise aktiivsuse soovitusliku normina peeti uuringus silmas Kanada Südamefondi seatud minimaalset piiri, milleks on pool tundi mõõdukat füüsilist koormust viiel päeval nädalas .

Selgus, et mida rohkem uuringus osalenud inimesed autoga sõitsid, seda väiksema tõenäosusega nad end piisaval määral liigutasid.

Briti Kolumbia ülikooli teadlaste sõnul läheb füüsilise aktiivsusena arvesse ka igapäevane kõndimine, mitte ainult treeningutel rassimine.

«Arusaam, et oma igapäevase füüsilise koormuse kättesaamiseks on vaja jõusaali minna, ei pea paika,» sõnas abiprofessor Lawrence Frank.

«Need lühikesed jalutuskäigud, mis me päeva jooksul teeme, on olnud ajalooliselt just see, mis meile piisava koormuse annab. Kahjuks oleme sellise tegevuse oma igapäevaelust välja tõrjunud,» lisas Frank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles